lördag 29 maj 2010

Apropå kaffe

I Spanien dricker man café con leche/ café amb llet (som man säger på katalan).
Denna café amb llet tillagas på lite olika sätt beroende på vart man hamnar.
Man trillar in på ett litet kafé och får en blaskig kaffe med mycket mjölk. Besvikelse. Ingen fart. No fuerza.
Men sen när man minst anar det så kommer det in en liten kopp of heaven. Den lever man på hela helgen.

Hemma på min gata i Stockholm satt två spanjorer på uteserveringen. Hon (en ung tjej) beställer in en svensk café con leche. Löfbergs lila och mellanmjölk.
Hon sa att det var den godaste kaffe hon någonsin druckit - även om den var lite underlig.
Vissa saker förändras inte


förslag på bild: En kaffekopp.

2 kommentarer:

  1. Svenskt kaffe anses som väldigt gott och...ja exotiskt. Finns klubbar i USA som importerar svenskt kaffe!

    /Jesper

    SvaraRadera